Olika typer av lagertruckar

När du försöker avgöra vilken typ av lagertruck som är bäst för dina behov, måste du känna till de olika typerna av truckar som finns tillgängliga. Det finns gaffeltruckar, skjutstativtruckar, smalgångstruckar, pallöverföring och tippbilar. Alla typer krävs inte för alla typer av operationer. Att använda rätt lagertruck för ditt lager är avgörande för din framgång. Det finns många fördelar med alla dessa typer av lagertruckar. Här är några exempel på de mest populära enligt LM Truck.

Reachtruckar är mångsidiga maskiner som kan komma åt hyllor. De kan antingen vara enkel- eller dubbelskjutstruckar. En skjutstativtruck har speciella gafflar som sträcker sig bort från masten. Den kan placera pallar utan att flytta framåt, vilket är fördelaktigt för smala öar. Denna typ av lagertruck är vanligtvis en elektrisk ståmodell med handkontroller. Den kompakta designen gör den lätt att manövrera och kan lyfta pallar upp till 11 meter. Den har också en hög mast, vilket gör att ingenjörer kan utnyttja utrymmet i lagret.

Truckar

En gaffeltruck är idealisk för inomhusbruk. Dess förhöjda gafflar kan lyfta last upp till 10 meter. Stabiliteten på benen och de främre stabiliserande benen gör den idealisk för arbete i trånga utrymmen. På grund av sin låga markfrigång kan en skjutstativtruck inte användas utomhus. Dess dåliga markfrigång kan leda till ojämna ytor och kan göra att den går sönder. När det kommer till säkerhet är skjutstativtruckar det mest effektiva alternativet för lagerdrift.

Gaffeltruckar är användbara för smala öar och höga ställ. Dessa lagertruck har specialdesignade gafflar som sträcker sig bort från masten. Detta gör att föraren kan placera en pall utan att lastbilen rör sig framåt. De är vanligtvis stående elektriska lagertruck med handkontroller. Deras kompakta design och snäva svängradie gör dem idealiska för förvaring av stora mängder gods. En skjutstativtruck kan också lyfta pallar så höga som 11 meter.

Gaffeltruckar är användbara för smala gångar med höga ställningar. Gafflarna på en reach-gaffeltruck är utformade för att sträcka sig ut från masten och nå högre hyllor. De är idealiska för att plocka upp och placera pallar. De är vanligtvis stående elektriska lagertruck som har låg svängradie. De kan lyfta en pall upp till 11 meters höjd. Den extra höga masten på en skjutstativtruck gör att ingenjörer kan utnyttja en stor mängd utrymme i ett lager.

De olika typerna av lagertruckar har tydliga fördelar och nackdelar. Du måste välja den bästa lastbilen för dina specifika behov. Först måste du överväga bränsletypen. Du måste bestämma vilken typ av bränsle som ska drivas med din lagerbil. En räckviddsgaffeltruck används bäst inomhus. Den är inte lämplig för utomhusbruk. Den är inte lika effektiv som en utomhusgaffeltruck. Om du vill köpa en räckviddsgaffeltruck, överväg tillverkarna som tillverkar den.