Tips för ett rent hem

I dagens moderna samhälle tycks tid vara en av våra största bristvaror, vi stressar allt mer och när vi planerar våra dagar väljer vi givetvis hellre att prioritera umgänge med nära och kära framför tråkiga sysslor som städning – med all rätt. Det finns dock några tips som även den med tidsbrist kan anamma.

Plocka undan efter dig varje dag

Det första är att städa oftare. Ja faktiskt, om du viger en kvart eller tjugo minuter åt att småplocka lite och torka av ytor eller slänga kläder i smutskorgen varje dag så kommer du att märka att mindre tid behöver ägnas åt den stora veckostädningen i slutändan. Då kanske du bara behöver 1-2 timmar på söndagen till att dammsuga, skura och vädra textilier. Dessutom kan du njuta av att ha ett städat hem längre. Bor du i en liten lägenhet så är det ännu lättare att städa regelbundet.Eftersom det inte är lika stor yta att städa känns inte berget så svårt att bestiga, så att säga.

Städning är ett av de tyngre återkommande arbetena i ett hem vilket kräver både kroppskrafter och uthållighet. Viktigt är därför att det finns adekvata hjälpmedel, det vill säga lämpliga städredskap för att underlätta arbetet. Sådana har det funnits i alla tider och en del har inte förändrats särskilt mycket medan andra genomgått otroliga moderniseringar.

Robotdammsugaren

Industriella robotar har blivit en av vår tids allra största succéer. Nu är robotar på väg att göra samma lyckade insatser i våra hem. Flera typer av robotar, till exempel robotgräsklipparen, finns redan på plats i våra hem. Det gör också robotdammsugaren som gör rent medan man sitter i sin fåtölj och tittar på när dagens och framtidens hemhjälp gör rent hus. Perfekt för dig som vill ägna dig åt viktigare saker än städning.